Wat is N.E.I. .

N.E.I. staat voor Neuro Emotionele Integratie. Deze behandelwijze is ontwikkeld door de arts Roy Martina.

Het wordt gebruikt bij emotionele blokkades. Elk mens heeft gedurende zijn leven emotionele blokkades opgebouwd die er min of meer ons belemmerend gedrag bepalen. Onder belemmerend gedrag kan men o.a. angsten en fobieën verstaan.

Deze angsten kunnen groot zijn (vliegangst, straatvrees, zwemvrees, angst voor vissen, om auto te rijden), maar ook kunnen de emotionele blokkades van in invloed zijn op het gewone dagelijkse gedrag (contact met anderen maken, niet alles durven zeggen, vragen, of doen, niet overal te durven te gaan staan of zitten).

Met de N.E.I. therapie wordt men meer vrij om te doen en laten wat men echt graag zou willen doen.

Hoe gaat de therapie in zijn werk.

Allereerst wordt er begonnen met een intake die bestaat uit een uitgebreid gesprek waarin wordt bekeken welke problemen er bestaan en welke items prioriteit bij de cliënt hebben.

De behandeling zelf bestaat uit het opzoeken van de blokkades waarbij de therapeut gebruik maakt van een spiertest bij twee vingers van de cliënt.

Bij deze therapie blijft de cliënt volledig bij bewustzijn en wordt er geen gebruik gemaakt van hypnose of soortgelijke therapieën. De therapeut is constant in dialoog met de cliënt.